Bosgra Onderzoek

Vijfjarig jubileum Bosgra Onderzoek

Bosgra Onderzoek bestaat vijf jaar
In 2014 viert Bosgra Onderzoek zijn vijfjarig jubileum. Wij zijn mede dankzij u in vijf jaar uitgegroeid tot een onderzoeksbureau dat voor veel zorginstellingen een bijdrage levert aan verbetering van de kwaliteit van zorg. Wij zijn er trots op dat we voorop mogen lopen in innovatief zorgonderzoek met bijvoorbeeld het ZKN Klanttevredenheidsonderzoek en de Benchmark Klinieken, koppelingen met ZorgkaartNederland.nl en Kliniekervaringen.nl en recentelijk de ontwikkeling en uitvoering van uitkomstmetingen (PROMs). We doen onderzoek voor zorginstellingen zoals klinieken, ggz-instellingen en ziekenhuizen. We werken hierbij samen met o.a. ZKN, ZorgkaartNederland.nl, NPCF, Miletus, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, KIWA en zorgverzekeraars. Bosgra Onderzoek is lid van de Markt Onderzoeks Associatie (MOA) en conformeert zich aan de Europese normen voor marktonderzoek ESOMAR.

Concert Ronald Brautigam
Om dit jubileum te vieren nodigen we onze relaties graag uit om op donderdag 24 juli vanaf 20:00 uur aanwezig te zijn bij het concert van meesterpianist en Beethovenspecialist Ronald Brautigam in de mooie palmenkas van  de

Hortus Botanicus Amsterdam (route). Hij speelt Beethovens prachtige pianosonates de Pastorale en de Waldstein op een Erard vleugel uit de 19e eeuw, waar de componist zelf ook op speelde. U kunt ook meer informatie bekijken en een voorproefje beluisteren via een video onderaan op deze pagina waar Ronald Brautigam De Pastorale speelt.

Aanmelden
Als u nog geen uitnodiging heeft gekregen, kunt u een e-mail sturen naar j.bosgra@bosgramarketing.nl. Wij hopen u 24 juli te mogen begroeten, waarbij er dan uiteraard ook gelegenheid is om collega’s uit de zorg te ontmoeten. U kunt zich tot 17 juli aanmelden (en eventueel afmelden). U krijgt van ons dan de vrijkaarten en de routebeschrijving toegestuurd.

Beethovens Pastorale – Ronald Brautigam op Erard piano

Ronald Brautigam speelt Beethovens sonate De Pastorale

Ludwig van Beethoven

  • 6 variaties in F gr.t., Opus 34
  • Sonate nr. 15 in D gr.t., Opus 28 (Pastorale)
  • 7 variaties over God save the King, WoO 78
  • 5 variaties over Rule Britannia, WoO79
  • Sonate nr. 21 in C gr.t., Opus 53 (Waldstein)

Meesterpianist én Beethoven-specialist Ronald Brautigam opent de elfde editie van het Hortus Festival met een onvergetelijk recital. Dit recital is het hoogtepunt van het landelijke Hortus Festival 2014, waarvan Johannes Bosgra bestuurslid en mede-organisator is. Zie www.hortusfestival.nl. Brautigam heeft in ruim dertig jaar een reputatie opgebouwd als een van Nederlands meest toonaangevende en veelzijdige musici. Hij speelt onder meer Beethovens Sonate nr. 15, ook wel bekend als de Pastorale. Een werk dat geheel geïnspireerd is op de natuur.

Beethoven wandelde veel in de vrije natuur en had altijd een notitieboekje bij zich, voor de momenten van inspiratie. Een bevriende pianist vertelde nog nooit eerder iemand te hebben ontmoet die zo intens kon genieten van bloemen en wolken. Een leerling schreef zelfs: “De natuur was zijn enige vertrouweling”. Maar het werd de laatste jaren van zijn leven ook steeds meer een toevluchtsoord. Ver weg van zijn dagelijkse sociale leven, dat voor Beethoven door zijn doofheid meer en meer een kwelling wordt.

Ook brengt Brautigam de Waldstein-Sonate ten gehore, die Beethoven schreef kort na het ontvangen van zijn nieuwe Erard vleugel in 1803. Beethoven veranderde onherroepelijk de grenzen van de klassieke klank en creëerde nieuwe klanken en texturen die nog nooit waren opgeschreven, en rekte de potenties van het instrument en techniek tot het uiterste.

Brautigam speelt tijdens dit concert op een authentieke Erard vleugel, hetzelfde type en merk instrument als waarop Beethoven veel van zijn werken componeerde.

Ronald Brautigam
Naast zijn reguliere concertpraktijk, waarin hij moderne instrumenten bespeelt, ontwikkelde Brautigam zich tot een vooraanstaand fortepianist. Zijn interpretaties van de Weense klassieken op authentieke instrumenten worden internationaal geroemd. Voor zijn cd met Beethovens pianoconcerten, die hij opnam met het Symfonieorkest van Norrköping onder leiding van Andrew Parrott, ontving hij in 2010 een MIDEM Classical Award.

Beluister Ronald Brautigam alvast via de Spotify links hieronder

Ludwig van Beethoven – Piano Sonata No. 21 in C Major, Op. 53, “Waldstein”: I. Allegro con brio

Ludwig van Beethoven – Piano Sonata No. 15 in D Major, Op. 28, “Pastoral”: I. Allegro

Laat een reactie achter

Vertel ons wat u denkt...
En als u een foto wilt achterlaten bij uw reactie maak dan een gravatar!

Bosgra Onderzoek