Bosgra Onderzoek

Wilt u meedoen aan de meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland?

De grote ervaringenwebsite ZorgkaartNederland.nl (NPCF) organiseert in september voor de derde maal de verkiezing van het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Dit jaar is er voor het eerst ook de verkiezing voor de meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland.

De prijs wordt uitgereikt door Gerdi Verbeet, voorzitter van patiëntenfederatie NPCF, tijdens het event van ZorgkaartNederland op 24 september a.s. Een heel goed initiatief wat mij betreft, want het zorgt voor nog meer zichtbaarheid van de kwaliteit van klinieken.

Graag leg ik u hieronder uit wat u kunt doen om zo hoog mogelijk eindigen in deze verkiezing. Om de patiëntvriendelijkheid van een kliniek te beoordelen wordt gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland. Alle klinieken in Nederland met meer dan 50 waarderingen voor 14 september a.s. dingen mee naar de prijs. Alle spelregels staan hier.

Koppeling ZorgkaartNederland en ZKN Klanttevredenheidsonderzoek
Het is dus belangrijk om veel en goede waarderingen te verkrijgen. De snelste manier daarvoor is om in uw ZKN Klanttevredenheidsonderzoek een koppeling op te nemen naar ZorgkaartNederland. Na het afronden van het anonieme onderzoek worden de respondeten ter afsluiting gevraagd ook publiekelijk een waardering op ZorgkaartNederland te plaatsen. Daardoor krijgt uw kliniek snel veel waarderingen die gegarandeerd van uw eigen patiënten afkomstig zijn.

Patiënten krijgen aan het einde van het ZKN onderzoek een uitleg dat ze worden doorgelinkt naar ZorgkaartNederland.nl en uitgelegd dat het ZKN onderzoek volledig anoniem is en ZorgkaartNederland.nl juist publiekelijk is.

Dit is heel succesvol gebleken bij een aantal klinieken die deelnemen aan het ZKN Klanttevredenheidsonderzoek. Meer dan 20% van de respondenten laat een waardering achter, een hoger percentage dan ik had verwacht. Zie bijvoorbeeld dit artikel van Andros Mannenkliniek.

Bosgra Onderzoek officieel partner ZorgkaartNederland
Deze koppeling is mogelijk doordat Bosgra Onderzoek sinds 2013 officieel partner is geworden van ZorgkaartNederland. Deze samenwerking is op verzoek van o.a. de PR-comissie van ZKN opgezet, om de kwaliteit van klinieken breder voor het voetlicht te brengen. Ik vind het belangrijk om het ZKN Klanttevredenheidsonderzoek zo waardevol mogelijk voor u te maken, dus wij verzorgen de koppeling met ZorgkaartNederland dit jaar met veel plezier gratis voor u.

Als u al een betaald pakket afneemt bij ZorgkaartNederland wordt er naast de koppeling meer kwaliteitsinformatie getoond, zoals de rapportcijfers van het ZKN tevredenheidsonderzoek.

Voordelen ZorgkaartNederland
Het meedingen aan deze prijs is niet de belangrijkste reden om waarderingen te verkrijgen op ZorgkaartNederland vind ik. De publieke waarderingen helpen juist het hele jaar in het aantrekken van patiënten via deze goed bezochte website. Nu heeft u wellicht nog weinig waarderingen, waardoor een enkele slechte waardering ervoor kan zorgen dat u wellicht onterecht onderaan komt te staan. Dit voorkomt u door veel waarderingen te verzamelen. Ook kunt u de rapportcijfers weer op uw eigen site publiceren, zie hier een voorbeeld.

Koppeling ZorgkaartNederland en ZKN Klanttevredenheidsonderzoek activeren
Bent u geïnteresseerd om het ZKN Klanttevrenheidsonderzoek en de koppeling met ZorgkaartNederland onder uw patiënten snel op te starten, zodat u nog mee kunt doen aan de verkiezing van meest patiëntvriendelijke kliniek? Dan kunt u hier een informatiepakket of offerte aanvragen.

Bent u al deelnemer aan het ZKN Klanttevredenheidsonderzoek? Dan ontvangen we graag voor 31 augustus uw adressenbestand, zodat we het onderzoek en de koppeling tijdig kunnen starten. Als u onlangs al een meting heeft gedaan, dan kunnen we de koppeling ook alvast voor de volgende meting in gaan richten.

Laat een reactie achter

Vertel ons wat u denkt...
En als u een foto wilt achterlaten bij uw reactie maak dan een gravatar!

Bosgra Onderzoek